Talijanski rižoto s pršutom, bademima i parmezanom.
Sastojci:
– 250 g riže
– 3 žlice maslinovog ulja
– 100 g pršuta
– 2 češnja češnjaka
– 80 g crvenog luka
– 200 ml bijelog vina
– 1 l kipuće vode
– 2 žličice suhog biljnog začina
Za posipanje:
– 60 g badema
– 20 g ribanog parmezana
– 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Na ulju kratko propržite nasjeckani luk. Dodajte pršut izrezan na rezance, a zatim rižu.
Pržite oko tri minute, zalijte vinom i kuhajte uz stalno miješanje dok vino napola ne ispari (oko dvije minute).
Dodajte izgnječeni češnjak, suhi biljni začin i nastavite kuhati zalijevajući vrućom vodom oko 15 minuta.
Bademe stavite u kipuću vodu i poklopite. Ostavite da stoje oko pet minuta, ocijedite, a zatim ih ogulite, osušite ubrusom i prepecite na suhoj tavi.
Grubo ih nasjeckajte i pomiješajte s parmezanom i peršinom, pa time pospite rižoto.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!