Recept: Rižoto s pršutom i bademima

Cooking 26. stu 202107:30 0 komentara
Shutterstock

Talijanski rižoto s pršutom, bademima i parmezanom.

Sastojci:

– 250 g riže

– 3 žlice maslinovog ulja

– 100 g pršuta

– 2 češnja češnjaka

– 80 g crvenog luka

– 200 ml bijelog vina

– 1 l kipuće vode

– 2 žličice suhog biljnog začina

Za posipanje:

– 60 g badema

– 20 g ribanog parmezana

– 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Na ulju kratko propržite nasjeckani luk. Dodajte pršut izrezan na rezance, a zatim rižu.

Pržite oko tri minute, zalijte vinom i kuhajte uz stalno miješanje dok vino napola ne ispari (oko dvije minute).

Dodajte izgnječeni češnjak, suhi biljni začin i nastavite kuhati zalijevajući vrućom vodom oko 15 minuta.

Bademe stavite u kipuću vodu i poklopite. Ostavite da stoje oko pet minuta, ocijedite, a zatim ih ogulite, osušite ubrusom i prepecite na suhoj tavi.

Grubo ih nasjeckajte i pomiješajte s parmezanom i peršinom, pa time pospite rižoto.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!