Za uživanje - i okusom i izgledom. A dekoracija može biti zabavna svim članovima obitelji.
Sastojci za tijesto:
200g brašna
100g maslaca
30g sezama
1/2 žličice soli
1 jaje
Sastojci za punjenje:
4 jaja
150g krem sira
100g nasjeckanih maslina
1 vezica peršina
1/2 žličice soli
Sastojci za dekoraciju:
8 žličica krem sira
začinsko bilje
8 maslina izrezanih na kolutiće
8 cherry rajčice
8 štapića sira
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto umijesite glatku smjesu i utisnite je u pleh za tart i malo izbockajte vilicom i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. U međuvremenu pomiješajte sastojke za punjenje i prelijte ga preko kore, te pecite još pola sata. Gotov tart izrežite na 8 dijelova tako da dobijete 8 komada u obliku jelke koju možete dekorirati. Svaki komad premažite krem sirom, ukrasite peršinom, kolutićima cherry rajčice i maslina, a za stablo koristite štapiće sira.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!