Brz, nutritivno bogat i zdrav obrok.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 400 g tjestenine
– 1 brokula
– 160 g tunjevine iz konzerve
– 2 režnja češnjaka
– 50 g ribanog parmezana
– 3 žlice maslinovog ulja
– 2 žlice soka od limuna
– sol, papar
Priprema:
Brokulu operite, razdvojite na cvjetove i skuhajte na pari par minuta.
Tunjevinu ocijedite, a češnjak nasjeckajte na listiće.
U veći lonac stavite vodu da se kuha. Kada voda proključa, dodajte žličicu soli, pa stavite tjesteninu da se kuha.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i na listiće nasjeckan češnjak, pa dodajte kuhanu brokulu. Malo posolite, popaprite i zalijte limunovim sokom.
Dodajte ocijeđenu tunjevinu i lagano promiješajte. Zalijte s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Kuhanu tjesteninu ocijedite, ostavite oko 100 ml vode od kuhanja, pa tjesteninu prebacite u tavu s brokulom i tunjevinom.
Promiješajte, pa zalijte vodom od kuhanja i dodajte pola naribanog sira.
Poslužite toplo posuto ostatkom ribanog parmezana.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!