Recept za juhu koju najdugovječniji ljudi na svijetu jedu svakodnevno

Cooking 05. sij 202408:39 0 komentara
Fajri Nugroho / Pexels

S prehranom najdugovječnijih ljudi na svijetu upoznati smo odavno, no ovo je jedan od recepata za obrok koji ljudi u plavim zonama jedu svakodnevno.

Na neke faktore dugovječnosti, poput genetike i bolesti, ne možemo utjecati, ali na druge možemo. Ono što jedemo i koliko redovno vježbamo igra veliku ulogu u tome koliko dugo živimo.

Štoviše, ovo se smatra glavnim razlozima zbog kojih stanovnici takozvanih plavih zona imaju najveću koncentraciju stogodišnjaka.

Tiktokerica Carleigh Bodrug gledala je dokumentarac o navikama ljudi u plavim zonama, kada je primijetila da oni svakodnevno jedu minestrone juhu punu povrća.

“Najdugovječnije obitelji jedu ovu juhu skoro svaki dan”, primijetila je tiktokerica.

@doctortim.md #duet with @Carleigh Bodrug – plantyou This amazing plant-based soup is full of vitamins and minerals, fiber and more. Vegetables are rich in fiber which help control blood sugar levels, lower cholesterol, improve gut health, support weight management and lower cancer risk. So many studies support these health benefits! 👨‍🍳The “Olive Garden Minestrone Soup” can be found in her website plantyou dot com! #healthyfood #healthyrecipe#healthyrecipeegetables #plantbased #soup ♬ Home – Matthew Hall

Kamen temeljac prehrane većine stogodišnjaka su namirnice biljnog porijekla, kao što su grah, mahunarke, zelenilo i žitarice, a doktor Tim Tiutan je potvrdio da je ova juha zdrava, prenosi Danas.

“Ova nevjerojatna juha na biljnoj bazi je puna vitamina, minerala i vlakana. Povrće je bogato vlaknima koja pomažu u kontroli ratine šećera u krvi, snižavaju kolesterol, poboljšava zdravlje crijeva, pomaže u kontroli težine i smanjuje rizik od raka”, objasnio je.

Recept za minestrone

Za juhu će vam trebati mrkva, celer, luk, krumpir, začini, češnjak, temeljac, pelati grah (ili slanutak), ječam (ili tjestenina) i bosiljak.

Carleigh kaže da je prvi korak da se svi sastojci izrežu na kockice. Zatim zagrijte veliki lonac na srednjoj vatri. Propržite luk i češnjak pa dodajte mrkvu, celer, krumpir, origano, sol i papar. Kada krumpir i mrkva malo omekšaju, u lonac dodajte vodu i temeljac, dodajte pelate, grah i ječam. Kada voda prokuha, smanjite vatru i kuhajte juhu pola sata. Ukrasite svježim peršinom, dodajte žlicu maslinovog ulja na kraju i uživajte.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!