Mekane kiflice u kojima ćete uživati.
Sastojci:
– 200 g pire krumpira
– 300 g brašna
– 100 ml toplog mlijeka
– 1 kesica instant kvasca
– 1 žlica šećera
– 1 žlica soli
– 5 žlica rastopljenog maslaca
Punjenje:
– 200 g krem sira
– 100 g šunke
– 100 g sira
Premaz:
– maslac
– začinsko bilje
Priprema:
Skuhajte tri velika krumpira, izgnječite ih, dodajte malo mlijeka i maslaca i pripremite pire po svom ukusu.
U ohlađeni pire dodajte brašno, žlicu šećera, toplo mlijeko pomiješano s otopljenim maslacem, suhi kvasac i sol.
Mijesiti rukama i po potrebi dodati još malo brašna. Nemojte dodavati previše brašna jer tijesto treba ostati ljepljivo.
Pokrijte tijesto krpom i ostavite sa strane oko 45 minuta da se udvostruči. Za to vrijeme pripremite punjenje.
Nasjeckajte sir i šunku i pomiješajte s krem sirom ili sirnim namazom.
Nakon 45 minuta, promiješajte tijesto. Nemojte dodavati više brašna. Podijeliti tijesto na dvije jednake loptice, svaku razvaljati u krug i isjeći na osam trokutića.
Na širi dio trokutića dodajte žlicu fila, urolajte i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Po želji, kiflice premažite mješavinom maslaca i začinskog bilja
Pecite u peći zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!