Ukusna alternativa koja se brzo priprema i ne sadrži toliko ugljikohidrata kao klasična pizza jer nema tijesta.
Tko bi mogao odoljeti slasnim užicima pizze? Želite li uštedjeti vrijeme na pripremi, a pritom smanjiti unos ugljikohidrata i kalorija, pokušajte napraviti mini pizze od tikvica.
Tikvice ne oduzimaju puno vremena za pripremu – samo odstoje u pećnici dovoljno dugo da se sir otopi i okusi povežu.
Želite li još brži i jednostavniji proces, mini pizze možete pripremati u fritezi na vrući zrak umjesto u pećnici, prenosi punkufer.hr.
Sastojci:
– 1 velika tikvica
– 180 g naribanog mozzarelle
– 80 ml umaka za pizzu
– sol i papar po želji
– svježi bosiljak
– šunka za pizzu po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
Operite tikvicu, osušite je i narežite na okrugle kriške debljine oko pola centimetra. Posolite je i popaprite.
Prekrijte tikvice umakom od pizze, naribanim sirom i šunkom po želji pa ih stavite u pećnicu na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi.
Poslužite ih sa svježim bosiljkom. Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!