Najvažnije je koristiti slatke rajčice koje ne sadrže previše vode.
Sastojci
– 60 ml maslinovog ulja (120 ml ako koristite rajčice iz limenke)
– 8 češanja češnjaka
– 1.400 g svježih zrelih rajčica ili 1 kg pelata iz limenke
– 1 ljuta papričica (peperoncino)
– 10 listova bosiljka
Priprema
Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte izgnječeni češnjak i kuhajte oko dvije minute.
Dodajte rajčice i kuhajte dok ne mješavina ne provrije pa začinite solju i dodajte ljutu papričicu (koju kasnije možete izvaditi).
Smanjite vatru, gnječeći rajčice žlicom dok se kuhaju, sve dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta. Dodajte bosiljak otprilike pet minuta prije nego što umak bude gotov, piše Pun kufer.
Probajte i dodajte sol i papar po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!