Oglas

Recept za najbolji umak od rajčice

author
N1 Info
12. srp. 2023. 08:09
umak od rajčice, salsa, paradajz sos,
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Najvažnije je koristiti slatke rajčice koje ne sadrže previše vode.

Oglas

Sastojci


– 60 ml maslinovog ulja (120 ml ako koristite rajčice iz limenke)

– 8 češanja češnjaka

– 1.400 g svježih zrelih rajčica ili 1 kg pelata iz limenke

– 1 ljuta papričica (peperoncino)

– 10 listova bosiljka

Priprema


Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte izgnječeni češnjak i kuhajte oko dvije minute.

Dodajte rajčice i kuhajte dok ne mješavina ne provrije pa začinite solju i dodajte ljutu papričicu (koju kasnije možete izvaditi).

Smanjite vatru, gnječeći rajčice žlicom dok se kuhaju, sve dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta. Dodajte bosiljak otprilike pet minuta prije nego što umak bude gotov, piše Pun kufer.

Probajte i dodajte sol i papar po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama