Za savršeno kuhanu rižu koja se neće zalijepiti za dno – dodajte samo jedan sastojak u vodu

Cooking 04. stu 202407:31 0 komentara
kuhana riža i grašak na svijetlo plavom tanjuru, dva limuna pored tanjura na kuhinjskoj krpi
Pexels / Ilustracija

Uvijek je korisno znati određene kulinarske trikove koji će nam pomoći u kuhanju, a jedan takav vezan je uz pripremu riže.

Riža kuhanjem često postane ljepljiva i premekana zbog čega može izgubiti teksturu. Za savršeno kuhanu rižu omjer vode i riže trebao bi biti tri prema jedan, što znači da na jednu šalicu riže treba uliti tri šalice vode.

Također, vrlo učinkovit trik podijelila je Jelena Kocmanović, poznatija na Instagramu pod imenom ‘Naš dan svakvi dan’, koja je godinama stekla veliko kulinarsko iskustvo.

Otkrila je koji je sastojak neophodan da bi riža bila savršeno skuhana, bez obzira na jelo koje pripremate.

“Ako dodate nekoliko kapi limunovog soka dok kuhate rižu, riža se neće lijepiti i bit će rastresita”, kaže ona.

Ako vam riža do sada nikako nije uspjeavala onako kako ste htjeli ili ste početnik u kuhinji, sljedeći put poslužite se ovim trikom i možete računati na optimalan rezultat., prenosi Krstarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!