Stari i tvrd, ali još uvijek jestivi kruh može biti izvor različitih gastronomskih eksperimenata. Od njega možete napraviti krušne mrvice, ali ga upotrijebiti za pripremu faširanaca, pudinga od kruha i sličnih jela. No istome možete vratiti i prvotnu svježinu.
Zaboravite na mikrovalnu pećnicu i takve pokušaje oživljavanja kruha, umjesto toga stavite stari kruh pod mlaz vode. Internetom se proširio trik za vraćanje svježine kruha, koji uistinu pali, a posebno s komadima kruha poput baguettea, piše punkufer.
Cijeli komad kruha koji vam je ostao par sekundi stavite pod mlaz vode iz pipe. Važno je da površinu kruha dobro namočite, ali ne i potopite u tekućini. Tako namočen kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva oko pet do 10 minuta. Držite kruh na oku da vam ne bi zagorio.
Izvadite kruh iz pećnice, narežite ga i od njega napravite sendvič ili ga poslužite s jelom po želji. Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!