Luk je neophodan u kuhanju. Od juha i variva do domaćih umaka, kao i u salatama i sendvičima, luk je često esencijalni sastojak u raznim jelima. Iz tog razloga, i zato što luk može ostati svjež mjesecima, dobro je znati neke tajne u kuhinji.
Ovo su najbolji načini za pohranu luka:
Čuvajte na hladnom i suhom mjestu
Idealna temperatura za skladištenje luka je oko 8 do 10 stupnjeva. Najbolje ga je čuvati na hladnom i suhom mjestu poput podruma, ostave ili čak garaže. Iako se mogu pohraniti cijeli u hladnjaku, kuhari napominju da to uzrokuje pretvaranje škroba u šećer, a može rezultirati mekim ili gnjecavim lukom.
Smanjite vlagu
Luk treba izvaditi iz bilo koje plastične vrećice za namirnice prije skladištenja i držati podalje od proizvoda koji puštaju vlagu, kao što je krumpir. “Ako ostavite cijeli luk u vrećici za namirnice bez cirkulacije zraka, to će smanjiti rok trajanja zadržavanjem vlage u i poticanjem rasta mikroba poput plijesni”, kaže dr. Margarethe A. Cooper, izvanredna profesorica na Sveučilištu Arizona.
“Visoka razina vlage također može dovesti do klijanja luka. Ako je vrećica u kojoj ste kupili ili pohranili luk iz trgovine hermetički zatvorena, prebacite je u mrežastu vrećicu ili spremnik koji omogućuje cirkulaciju zraka”, piše Yahoo news.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!