Oglas

Ultimativni vodič za pečenje krumpira - kad peći u pećnici, u mikrovalnoj...

author
N1 Hrvatska
04. lis. 2022. 07:16
Baked Potato
Ildi Papp / Panthermedia / Profimedia | Ildi Papp / Panthermedia / Profimedia

Kad treba pripremiti lagano i ukusno jelo koje se još pritom smatra hranom za tješenje, najbolji izbor je - krumpir. Može se pripremiti na niz načina, nije skup i dugo stoji na mračnom i hladnom mjestu.

Oglas

Premda vam se možda pečeni krumpir čini kao obično jelo koje se često nađe na svakodnevnom meniju, to ne mora biti tako. Osim pomfrita postoje i druge vrste pečenog krumpira...

Važne napomene



Uvijek dobro operite krumpir prije pečenja u kori i izbodite ga vilicom kako bi para izašla. Ako to ne učinite, krumpiri se mogu raspuknuti koju god metodu kuhanja koristite.



Vilicom također možete provjeriti je li krumpir gotov. Ako je mekan i ako vilica lagano ulazi, onda je gotov.


Krumpir u pećnici


Ovo je najklasičniji način pripreme pečenih krumpira. Traje, doduše, najduže, ponekad i sat vremena, ali ovo je najbolja opcija ako pripremate ručak za cijelu obitelj.

Krumpire probodite vilicom, začinite pa obilno zalijte maslinovim uljem, putrom ili koju već verziju masnoće koristite. Tako začinjeni mogu se položiti direktno na rešetku u pećnicu ili staviti u posudu pa pecite na 220° oko sat vremena.

Krumpir u mikrovalnoj


Mikrovalna pećnica je vjerojatno najbolja opcija ako ste u žurbi jer su krumpiri u mikrovalnoj pećnici gotovi za otprilike 15 minuta. Negativna strana ove metode je što krumpir ne dobije hrskavu koricu.

Krumpire dobro posušite i stavite ih u mikrovalnu. Pecite na najjačoj opciji pet minuta pa ih okrenite. Ponovno ih pecite pet minuta i provjerite jesu li gotovi. Možete ih peći i dulje, a želite li ipak hrskavu koricu, zapecite ih dodatnih pet minuta na najvišoj temperaturi u pećnici, a prethodno ih nakapajte uljem.

Krumpir u fritezi na vrući zrak


Ovo je također opcija ako ste u žurbi i, naravno, ako imate fritezu na zrak.

Začinite krumpire po želji i pecite ih na 220° oko pola sata.

Krumpir u ekspres loncu


Stručnjaci kažu da kad jednom zagrizete ovako pripremljen krumpir, neće vam nimalo smetati što nije pečen, nego zapravo skuhan.

U ekspres lonac nalijte tri i pol decilitra vode, dodajte krumpire i začine, dobro zatvorite i kuhajte oko 12 minuta, piše Insider.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama