Uz ovaj trik slanina će vam biti hrskava kao da je iz restorana

Cooking 29. ruj 202414:11 0 komentara
Pexels/IIlustracija

Kreator sadržaja na TikToku, Roice Bethel, objasnio je da postoji jedan trik koji radi sa slaninom, a ustvari ju ne peče. Trik je u tome da slaninu kuhate, a evo i zašto.

Kako bi slanina bila savršeno hrskava, morate je kuhati, kaže američki kuhar Roice Bethel. S ovim brzim i jednostavnim trikom slanina će biti ukusnija i hrskavija.

Kuhar iz Kalifornije Roice Bethel je na TikTok-u podijelio najbolji savjet za kuhanje ove namirnice, i iako ovo možda zvuči čudno, u potpunosti djeluje.

“Ako želite dobiti savršeno hrskavu slaninu, morate je prokuhati. Znam da zvuči kao da neće uspjeti, ali hoće”, kaže Roice.

Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dijela, mišić kao tamni dio i masnoću koja je bijeli dio.

“Mišići se vrlo brzo kuhaju, masnoći treba više vremena. Ovo se može spriječiti ako dodate vodu dok kuhate, jer to sprječava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo kuhati jednako vrijeme, a slanina će biti ravnomjerno hrskava”, pojasnio je.

Kada voda potpuno ispari, prema kuharu, slanina postaje lijepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorjelo, a masnoća će se savršeno otopiti pa je rezultat fin i hrskav obrok, prenosi 24sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!