Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a sama priprema traje nešto više od pola sata.
Sastojci:
400 g kuhanog slanutka, 4 žlice maslinova ulja, 4 češnja češnjaka, 1 luk, 1 lovorov list, žličica ružmarina, 400 g rajčice, 300 g špinata, listići svježeg peršina, sol, papar
Priprema:
U većoj posudi zagrijte ulje, povrće nasjeckajte nasitno pa luk i češnjak stavite pirjati. Dodajte ružmarin i lovor pa dinstajte dok luk ne postane proziran. Dodajte rajčicu (svježu, narezanu na kockice ili komade rajčice iz konzerve) i dinstajte dalje oko pet minuta.
Dodajte kuhani slanutak. Dodajte vode koliko je potrebno da postignete željenu gustoću. Zadnjih pet minuta dodajte svježi špinat. Posolite i popaprite, maknite s vatre i pospite svježim nasjeckanim peršinom, piše 24sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!