Tradicionalan recept na malo drugačiji način.
Da, moguće je, sarma, ali bez neugodnih mirisa.
Potrebno za sarmu:
– 900 g mljevene junetine
– 2 crvena luka
– 150 g riže
– 50 g slanine
– 2 jaja
– 20 g soli
– 0,5 vezice peršina
-½ žličice papra
– 1 žličica slatke mljevene paprike
– 1 žličica ljute mljevene paprike
– 3 žlice ulja
– 4 režnja češnjaka
– 1 glavica kiselog kupusa
Preljev
– 2 lovorova lista
– 300 g suhog mesa ili slanine ako želite, ne morate
– 2 goveđe kocke
– 1 l vode
– 200 ml pasirane rajčice
Priprema:
Najprije trebate dinstati luk. Narežite luk na što sitnije kao i slaninu. Na ulju prodinstajte luk i slaninu pa dodajte meso, nakon što je meso lagano promijenilo boju dodajte sitno narezani češnjak, sol, papriku i papar, piše Index.
Pustite da se malo ohladi pa umiješajte jaja, rižu i peršin. Zatim sve dobro promiješajte.
Punite listove kiselog kupusa mesom, a na dno posude za pečenje narežite kiseli kupus koji vam je višak i po njemu slažite smotane sarme, između njih po želji stavite suho meso ili slaninu.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, zalijte sarmu temeljcem od goveđe kocke i vruće vode te pasiranom rajčicom, dodajte lovorov list te prekrijte folijom. Pecite pa nakon 1 sata okrenite sarmice, smanjite temperaturu na 170 stupnjeva te pecite još pola sata.
Nakon toga skinite foliju i zapecite još pola sata (po potrebi dodajte malo tople vode ili temeljca).
Poslužite uz pire krumpir.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare