Dva ključna trika koja jamče hrskave krumpiriće

author
N1 Info
09. velj. 2025. 07:21
krumpirići, pommes, french fries, pomfrit,
Photo by <a href="https://unsplash.com/@louishansel?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Louis Hansel</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/french-fries?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a> | Photo by <a href="https://unsplash.com/@louishansel?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Louis Hansel</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/french-fries?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Pomfrit je jedan od omiljenih prilog koji ide uz gotovo sva mesna jela, od burgera do pohanaca, a svi ćemo se složiti da nema ništa gore od gnjecavog pomfrita. Prženi krumpirići moraju biti hrskavi, a ako to nisu, pokvare cijelo jelo.

Kako onda postići da vam pomfrit koji pečete kod kuće svaki put ispadne nevjerojatno hrskav i ukusan? Tajna je u jednom koraku koji se mora dvaput ponoviti, iako mnogi to ne rade.

Iz krumpira je potrebno ukloniti škrob


Krumpir je prvo potrebno, naravno, oguliti i narezati, pazeći da svaki komad bude iste debljine kako bi se sav pomfrit ravnomjerno ispekao. Narezani krumpir namočite u hladnoj vodi, minimalno jedan sat prije pečenja, a najbolje preko noći, piše Index.
Što ćete dulje namakati krumpir, to će on biti hrskaviji jer će namakanjem izgubiti škrob. Krumpire zatim dva puta isperite hladnom vodom i dobro posušite čistom kuhinjskom krpom.

Tajna je u dvostrukom prženju


Iz krumpira je najbitnije ukloniti škrob i vlagu, a to ćete postići dvostrukim prženjem. Zagrijte ulje do 150 stupnjeva, dodajte manju količinu krumpirića i pržite ih 5-6 minuta. Izvadite ih na kuhinjski ubrus, a zatim ulje zagrijte na 200 stupnjeva.

Već pržene krumpiriće ponovno ubacite u ulje na dodatnih 5 minuta i pecite ih dok ne porumene. Pečene krumpiriće izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak ulja, a zatim ih poslužite uz najdraži umak. Napravite li sve ove korake, pomfrit će vam svaki put ispasti hrskav i ukusan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama