Uobičajena kuhinjska metoda koja ubrzava kvarenje jaja

Lifestyle 20. kol 202408:42 0 komentara
Jaja u kutiji
Pixabay/Ilustracija

Jaja imaju iznenađujuć dug rok trajanja, ali to ne znači da će imati jednako dobar okus dva tjedna nakon kupnje.

Jedan stručnjak za hranu upozorio je na uobičajenu pogrešku koju možda radite kada stavljate jaja u hladnjak.

Jason Webb, generalni direktor Electronic Temperature Instruments (ETI) rekao je da postoji jedna polica koja je posebno problematična za naše zdravlje, piše express.

Jaja se preporučuje čuvati u hladnjaku na oko 4 stupnja kako bi ostala svježa i sigurna za konzumaciju.

“Međutim, pohranjivanje jaja unutar često otvaranih i zatvorenih ladica na vratima hladnjaka može dovesti do fluktuacije i porasta temperature, ubrzavajući kvarenje jaja.

Tako temperatura jaja može porasti od optimalnih 4 stupnja pa može predstavljati rizik od bakterija kao što je salmonela”, rekao je Jason Webb.

Prema riječima stručnjaka iz British Lion Eggs, ništa ne može zamijeniti originalnu kutiju kada se radi o čuvanju jaja svježima kod kuće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!