Kako napraviti marinadu da bude kao da je radio profesionalni kuhar?

Cooking 17. pro 202420:53 0 komentara
Meso na roštilju
Pixabay/ilustracija

Ova je tehnika izvrstan način da svojim jelima dodate puno više okusa.

Postoje dvije vrste marinada, mokra i suha, a koju ćete koristiti ovisi o tome što marinirate. Mokre marinade obično koriste ulje ili jogurt kao bazu, dok suhe uključuju jednostavnu mješavinu sušenog bilja i začina.

Koliko dugo trebate ostaviti hranu da se marinira?

Marinirajte sastojke najmanje 30 minuta, ali što duže ostavite to bolje. Noćne marinade će zadržati još više okusa – samo ih čuvajte u hladnjaku! Ako obrok pripremate u nedjelju, na primjer, pomiješajte svoju marinadu ​​u subotu navečer. Uštedjet će vam vrijeme tijekom pripreme obroka i dati više okusa, piše healthy food.

Izvori proteina koji su idealni za marinade uključuju piletinu, odrezak, lungić, janjetinu, ribu, tofu pa čak i mahunarke poput slanutka ako ih planirate peći

Recepti za marinadu

Limun, češnjak i majčina dušica

Pomiješajte: 1 žličicu maslinovog ulja, 1 žličicu timijana, 1 češanj nasjeckanog češnjaka i sok od pola limuna.

Odlično uz: piletinu

Dimljena paprika

Pomiješajte: 1 žličicu maslinovog ulja, 1 žličicu dimljene paprike, ½ žličice luka u prahu, 1 žličicu soka limete.

Izvrstan s: piletinom ili tofuom – savršen zalogaj za fajitas ili tacose.

Sezam

Pomiješajte: 1 žličicu sezamovog ulja, 2 žličice soja umaka, 1 žličicu soka od limete, 1 režanj češnjaka (mljeven), ½ žličice crnog papra. Po želji: posipajte malo sezama preko gotovog jela za dodatni štih i ukrasite.

Odlično uz: tofu, ribu ili govedinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!