Trik vrhunskih kuhara da pomfrit kod kuće ispadne kao u restoranu

Lifestyle 06. pro 202418:15 0 komentara
Pomfrit
Pexels

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se reže nešto deblje, a koju oni nazivaju chips, treba obratiti pozornost na izbor samog ploda koji planirate termički obraditi.

Restoran Northcote u Engleskoj ponosi se jednom Michelinovom zvjezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema Tripadvisorovu izboru putnika.

Izvršna chefica Lisa Goodwin-Allen čini čuda od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i neke od najboljih prženih krumpira – koji su pahuljasti i mekani iznutra te hrskavi izvana, piše Pun kufer.

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se reže nešto deblje, a koju oni nazivaju chips, treba obratiti pozornost na izbor samog ploda koji planirate termički obraditi.

Kako napraviti savršen britanski chips:

“Trebate dobar krumpir za pečenje, a koje kuhamo u posoljenoj vodi,” otkrila je chefica Lisa Goodwin-Allen DailyMailu.

Kada su krumpiri kuhani, stavljaju se u lonac ili cjedilo i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti izvana.

“I onda ih smrznemo”, ističe chefica restorana Northcote.

Termička obrada krumpira koji je kuhan, protresen, a potom smrznut daje izvrsne rezultate. Unutrašnjost postane vrlo mekana – kao da se raspada, a vanjski omotač iznimno hrskav.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!