Krumpir je u srcu mnogih jela i služi kao dodatak gotovo svim jelima. Pobrinite se da ih pravilno skladištite kako biste tjednima produljili njihov životni vijek
Kako biste održali svježinu krumpira i produžili mu rok trajanja, Vlatka Lake, stručnjakinja za skladištenje u Space Stationu, otkrila je nekoliko vrijednih savjeta.
Jedna od njezinih jednostavnih metoda pohranjivanja pomaže tjednima održati svježinu ne samo krumpira, već i sveg korjenastog povrća, piše express.
“Krumpir najduže traje kada se čuva na hladnom, suhom i tamnom mjestu jer izloženost vlazi i svjetlu može dovesti do truljenja”, rekla je.
Što se tiče idealne lokacije, otkrila je: “Idealna lokacija uključuje podrume ili prozračne ormare i smočnice.
“Isto vrijedi i za drugo korjenasto povrće, poput repe, a njihovo skladištenje na ovaj način osigurava da će krumpir ostati svjež tjednima, ili možda tijekom cijele sezone”, rekla je.
“Za razliku od drugog povrća, ono također treba biti dobro prozračeno kako bi se spriječilo prerano truljenje, stoga izbjegavajte hermetičke posude, umjesto toga odaberite dovoljno perforirane vrećice ili košare.
“Ako želite pohraniti krumpir koji je već kuhan, jednostavno ga ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturu, prije nego što ga prebacite u hermetički zatvorenu posudu za zamrzavanje ili plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti”, dodala je.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!