Slavni holivudski glumac se priključio snimanju novog filma Jakova Sedlara

Kultura 16. lip 202413:03 0 komentara
Christopher Polk / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Redatelj Jakov Sedlar proteklih tjedana u Osječko-baranjskoj županiji snima novi film "260 dana" s pričom iz Domovinskog rata, a glumačkoj ekipi nedavno se priključio poznati hollywoodski glumac Armand Assante, izvijestila je nedjelju producentska tvrtka "260 days".

Film se snima na temelju istoimenog romana Marijana Gubine o stradanjima njegove obitelji u zatočeništvu u srbijanskim logorima tijekom Domovinskog rata, a na temelju književnog predloška nastala je i istoimena nagrađivana kazališna predstava osječkog HNK-a.

Na konferenciji za novinare redatelj Sedlar kazao je kako se završetak snimanja očekuje krajem lipnja, a radi se o posebno kompleksnom filmu jer ima dosta zahtjevnih scena.

“Od velikih glumaca očekujem da dođe i Tim Roth, koji će glumiti Marijana Gubinu. Još imamo oko dva tjedna snimanja, radit ćemo u Gorjanima i Đakovu, ali glavni dio slijedi u Osijeku, u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi”, rekao je Sedlar.

Scenarij se temelji na autentičnoj knjizi, koju je napisao čovjek koji je sve to proživio, a film je svojevrsna fikcija temeljena na istinitom događaju.

“Mislim da Armand Assante glumi vrlo zanimljivog i dijaboličnog lika te da će ljudi biti iznenađeni konceptom lika i načinom na koji je on to odigrao”, dodao je Sedlar.

Assante je izjavio kako već godinama poznaje Sedlara i njegov rad, zbog čega je odlučio sudjelovati u ovome projektu, ali i stoga što je to vrlo relevantna tema za današnji svijet.

Problem današnjice su nepredvidivi globalni lideri

U filmu glumi oficira JNA, zaduženog za zatvorenike u jednom logoru, te kaže da je to “preinteligentan lik za ono što radi, ali zbog hijerarhije mora to raditi, i upravo zbog toga je nepredvidiv”.

S tim problemom se nosimo u današnje vrijeme, jer su svi globalni lideri nepredvidivi i ne znamo što će odlučiti, kaže Assante.

Smatra kako niti jedan rat nije bio složen kao što je bio rat 90-tih godina na Balkanu, a nakon raspada Jugoslavije došlo je do velike tragediju, pa je ovaj film relevantan i danas.

Mnogi ne znaju da će posljedice rata na Balkanu, ali i ratova koji se trenutno događaju u Ukrajini i Gazi, ostvariti trajne mentalne posljedice na ljude. To ne shvaćaju neke osobe koje bi to trebale shvatiti, ocijenio je Assante.

Direktor producentske tvrtke “260 days” Dražen Majstrović najavio je da nakon završetka snimanja materijali idu u Hollywod, gdje se o roku tri do šest mjeseci očekuje postprodukcija, odnosno rad na montaži, specijalnim efektima i glazbi.

U tvrtki žele povećati proračun za postprodukciju koja daje završnu kvalitetu filmu, a neki troškovi tijekom snimanja su premašili planirani budžet.

Planirali smo proračun nešto veći od 300.000 eura, ali to želimo multiplicirati jer cilj je distribucija filma u preko 100 zemalja svijeta, rekao je Majstrović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!