Goran Bogdan o borbi za prirodu: Moramo zbiti redove, boriti se i braniti se

Kultura 20. kol 202417:40 0 komentara
Armin Durgut/PIXSELL

Goran Bogdan našao se ove godine na jubilarnom, 30. izdanju Sarajevo film festivala na kojem je primijećen u majici s natpisom We Need Una.

Prvi put u ulozi predavača

Hoće li publika SFF-a ove godine uživati ​​u njegovom već nagrađivanom filmu, Goran Bogdan ove godine ima i novu ulogu na festivalu za koju priznaje da ima posebnu tremu. Naime, sada je prvi put predavač mladim talentima.

“Ovakve stvari su najljepše, ti popratni programi. Sarajevo svake godine raste, ove godine predstavlja i pisce, ima za svakog ponešto”, započeo je.

Kaže da se ovdje osjećao kao kod kuće.

“Sarajevo je u velikoj mjeri i moj grad. Prihvatilo me prije svih, ovdje se osjećam zaštićeno. Sarajevo je filmašima najlakši prozor u svijet, Sarajevo je svijet. To je najbrži način da se krene dalje i stupi u kontakt s ostatkom struke“, rekao je.

Naglasio je da se sve manje govori samo o regionalnom značaju, jer je SFF odavno etabliran kao najvažniji regionalni događaj u svijetu filma, a sve više o globalno važnoj filmskoj reviji.

“Bila bi šteta propustiti ako ne postanemo svjetska klasa. Zato Sarajevo treba navijati, treba mu uzvratiti ljubav. “Sarajevo okuplja sve ljude iz regije koje ne stignemo vidjeti tijekom godine, tako da je Sarajevo za mene beskrajno okupljalište”, rekao je.

No, festivalske dane Bogdan nije iskoristio samo za kino i druženje. “Neretva”, “Trebamo Unu” – natpisi su to na majicama u kojima je prošetao crvenim tepihom, a o borbi za zdravu prirodu jutros N1 poručuje: “Moramo zbiti redove, borimo se i branimo!”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!