Počinje Cinehill festival: Filmska čarolija na spektakularnoj lokaciji

Kultura 23. srp 202414:12 0 komentara

Proslavljeni hrvatski redatelj Igor Mirković gostovao je u Novom danu kod našeg Tihomira Ladišića s kojim je razgovarao o ovogodišnjem izdanju filmskog festivala Cinehill.

Festival će se održati u Petehovcu u Gorskom Kotaru i to od 24. do 28. srpnja.

Mirković ističe kako će ovogodišnje izdanje festivala donijeti filmsku svježinu na spektakularnoj lokaciji.

“Donosimo sunce i filmsku svježinu. Radimo naš uobičajeni program s kojim su upoznati dosadašnji posjetitelji Motovun film festivala. To znači dan ispunjen projekcijama od 10 sati ujutro do dva sata nakon ponoći. Kako smo sada u šumi, kina će biti u šatorima. Time je cijela filmska čarolija stvorena na mjestu čega ničega za film, nema”, rekao je.

Ističe kako je infrastruktura samog festivala sagrađena kako bi se omogućilo što bolje filmsko iskustvo za posjetitelje.

“Želimo omogućiti ljudima da filmove koje smo odabrali gledaju u spektakularnom okruženju s ljudima koji imaju iste interese kao i oni i da im se dogodi festival ne postoji nigdje u velikom krugu zemalja oko nas”, rekao je.

Ovogodišnja država partner festivala je Brazil

Mirković je istaknuo kako je posebnost ovogodišnjeg izdanja festivala to da je država partner festivala, Brazil te kako će festival posjetiti proslavljeni brazilski redatelj Karim Aïnouz.

Festival počinje večeras projekcijom filma proslavljenog hrvatskog alpinista, Stipe Božića. Službeno otvaranje festivala je sutra u 21 sat.

Posjetitelji festivala mogu očekivati i bogati glazbeni program kojeg će otvoriti izvođač IDEM, a zatvoriti bend Let 3.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!