FOTO/ Pogledajte prizore iz Vele Luke: Tisuće okupljenih na koncertu u čast Oliveru

Kultura 29. srp 202422:06 0 komentara
Tisuće okupljenih na koncertu "Trag u beskraju" u čast Oliveru Dragojeviću.
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hrvatska slavi lik i djelo jednog od najvećih hrvatskih pjevača svih vremena Olivera Dragojevića koncertom sjećanja "Trag u beskraju" koji je u njegovoj rodnoj Veloj Luci u ponedjeljak navečer okupio prijatelje glazbenike i tisuće obožavatelja.

Već tradicionalni koncert popratilo je prošle godine oko trideset tisuća, a ove ih se godine očekuje i više. Uz šestu godišnjicu Oliverove smrti podsjeća se na njegovo bogato stvaralaštvo i najveće hitove kojima je ušao u legendu hrvatske glazbe.

Zahvaljujući tom pjevaču Vela Luka je odavno postala prepoznatljiva u cijeloj zemlji i regiji, a od 2019. godine postala je i mjesto na kojem se uz manifestaciju “Trag u beskraju” okupljaju njegovi obožavatelji, ali i mnogi turisti koji su ljetujući u Hrvatskoj zavoljeli njegovu glazbu.

Tisuće okupljenih na koncertu
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Mnogi od njih došli su trajektom od Splita do Vele Luke, koji odnedavno nosi Oliverovo ime, a na kojemu se već tradicionalno održava svojevrsni ‘koncert prije koncerta’, gdje putnici i glazbenici zajedno pjevaju njegove pjesme.

Nastupaju Petar Grašo, Jelena Rozga, Zorica Konđa, klapa Dalmatino, Ante Gelo, Jure Brkljača, Dino Petrić, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Giuliano, Martin Kosovec, Antonio Serrano, Daniele di Bonaventura i drugi. U njihovoj pratnji je Simfonijski orkestar pod ravnanjem Alana Bjelinskog.

Prigodom obljetnice njegove smrti na njegovom su grobu u ponedjeljak položeni vijenci, cvijeće i svijeće, uz dirljive poruke.

Tisuće okupljenih na koncertu
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Manifestacija posvećena Oliveru obuhvaća više događanja, pa će se, među ostalim, u ambijentu pijace ispred crkve sv. Josipa održati jazz večer s obradama Georgea Gershwina i Colea Portera, u izvedbi Antonija Serrana i Federica Lechnera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!