Kremast i lagan, japanski kolač od tri sastojka, odličan je izbor za ljetne dane.
Mnogi gurmani istančanih osjetilnih pupoljaka testirali su svoja nepca, a sada ga možete kušati i vi. Pozovite prijatelje i oduševite članove svoje obitelji kolačem koji ćete zasigurno napraviti opet.
Evo recepta:
Sastojci:
3 jaja
120 g bijele ili crne čokolade
120 g krem-sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Stavite čokoladu u veliku metalnu posudu i otopite je na pari. Dodajte krem-sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini. Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu. Kalup stavite na protvan u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stupnjeva. Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu, piše Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.