Neka predjela mogu biti doista fantastična, ali neka druga je bolje preskočiti i ostaviti taj novac za desert.
Nekoliko chefova je za Huffpost otkrilo koja predjela nikada ne naručuju u restoranima.
Plate sa sirom i krekerima
Chef Nik Fields kazala je da je bolje izbjegavati jednostavne plate sa sitom i krekerima, ponajviše jer je to lako pripremiti i sam. “Zanimljivije je napraviti vlastitu ploču i izabrati stvari koje voliš umjest.”
Također dodaje da sir na takvim platama možda i nije svjež ili onakav kakav volite da bude.
Prženi štapići mozzarelle
Kuharica Mary Kiernan kaže da uvije preskače ovo predjelo jer ima dojam da količina nikada ne odgovara cijeni koju plaćate. Osim toga, pojašnjava i da ovu odluku temelji na prerhrani, jer iako se može zadovoljiti samo jednim štapićem, najčešće ih pojede sve.
No, ako restoran radi nešto kreativno za izradu ovih štapić, poput upotrebe domaćeg sira i slično, kaže da bi to rado kušala.
Prokulice
Ako nije jesen ili zima, bolje je preskočiti predjelo od prokulica, navodi chef Randall Braud. “Prokulice su jesensko-zimsko povrće i najbolje ih je poslužiti tijekom tih sezona.”
Pržene lignje
Chefovi su podijeljeni po pitanju ovog jela. Braud navodi da su pržene lignje svugdje iste i da je jedina razlika u umaku. No, Kiernan se ne slaže s njim. Ona navodi da ih naručuje uvijek kada ih restoran želi pripremiti prema njezinim željama.
“Sklona sam naručivati stvari koje sama ne bih napravila kod kuće, a pržene lignje spadaju u tu kategoriju. Naručit ću ih prvi put i ako vidim da restoran zna pravilno pripremiti ovo jelo, onda sam spremna naručiti ga opet”, kazala je.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!