Krumpir neće proklijati, omekšati ili pozelenjeti mjesecima, ako ga čuvate na neuobičajenom mjestu

Lifestyle 07. sij 202508:55 0 komentara
krumpir
Pixabay/Ilustracija

Krumpire treba čuvati u hladnjaku na temperaturi ispod 5°C kako bi ostali svježi i bez klica do tri puta duže nego na sobnoj temperaturi, što značajno smanjuje bacanje hrane, savjetuje stručnjak Luke Willcox.

Prethodna preporuka da se krumpiri drže na suhom i hladnom mjestu izvan hladnjaka zbog rizika od stvaranja akrilamida (kemikalije povezane s rizikom od raka) više ne vrijedi.

Nedavna istraživanja potvrđuju da hladnjak ne povećava rizik od akrilamida, što ovu metodu čini sigurnom, piše Express.

Za dugotrajniju svježinu izbjegavajte vlagu i izlaganje svjetlu te osigurajte dobru cirkulaciju zraka.

Krumpire čuvajte u mrežastim, papirnatim ili pamučnim vrećama.

Pravilno skladištenje ne samo da produžuje trajnost krumpira već smanjuje i troškove namirnica, naglašava Willcox, ističući važnost borbe protiv bacanja hrane i pametnog korištenja sastojaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!