Ako niste zadovoljni okusom kruha koji ste pripremili, isprobajte ovaj recept i bit ćete oduševljeni.
Naime, tajna njegovog idealnog okusa je u sodi bikarboni. Trebat će vam: Žličica sode bikarbone, 500 grama brašna, žličica soli, 350 mililitara mlijeka i dvije žlice limunovog soka.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Pomiješajte mlijeko i limunov sok i pustite da odstoji otprilike pet minuta, piše Klix.
Pomiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu pa postupno dodajite mješavinu mlijeka i limunovog soka. Cilj je dobiti ljepljivu kuglu tijesta.
Zamijesite glatko tijesto. Po potrebi možete dodati još brašna. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite otprilike pola sata, tj. dok ne porumeni.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!