Evo zašto iskusne domaćice svima savjetuju da zamrznu brašno

Lifestyle 01. ruj 202308:20 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Brašno se koristi i u kuhanju i u pečenju te je neverojatno svestrana namirnica. Neki brašno ostavljaju u kuhinjskom ormariću baš kao što su ga kupili u supermarketu, u papirnatoj ambalaži. Drugi ga stavljaju u neku staklenu ili limenu posudu ili u plastičnu posudu s čvrstim poklopcem.

Brašno bi trebalo čuvati na hladnom i suhom mjestu pa se onda možemo zapitati je li kuhinjski ormar najbolje mjesto? Ne baš.

Većina stručnjaka tvrdi da je najbolje brašno držati u hladnjaku. Prije toga ga je potrebno prebaciti u hermetički zatvorenu posudu jer se papirna ambalaža može smočiti, a brašno se onda može pokvariti, piše City magazine.

I ne brinite – brašno se neće stvrdnuti u zamrzivaču jer ne zadržava vlagu! A evo i koje su prednosti ovakvog skladištenja:

Prije svega, brašnu ovako produžavate rok trajanja. To je posebno važno ako za kuhanje koristite brašno koje nije pšenično. Neke vrste brašna traju vrlo kratku i brzo se pokvare. Također, različiti insekti i štetčine ne mogu kontaminirati brašno ako je ono zamrznuto.

Imajte na umu da prije nego što upotrijebite brašno iz hladnjaka, uvijek ga trebate pustiti da se vrati na sobnu temperaturu. Znači, izvadite ga iz hladnjaka nekoliko sati prije upotrebe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!