Ako ste i vi među onima kojima je salata od kupusa u restoranu ukusnija nego ona koju napravite kod kuće, imamo recept za osvježavajuć i povoljan ljetni prilog.
Ostavite kupus dulje vremena vani i kasnije dodajte sol
Tajna dobre kupus salate leži u tome što nasjeckani ili naribani kupus, u restoranu dulje stoji vani, nego kad ju pripremamo kod kuće. Također, tajna je i u dodavanju soli na kraju pripreme, piše krstarica.
Sastojci:
- jedna glavica kupusa
- sol
- ulje
- ocat
- trećina žličice šećera
Priprema:
Kupus naribajte ili sitno nasjeckajte te ga začinite uljem i octom. Dobro ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
#related-news_0
Važno je na kraju dodati šećer i sol jer ako ih dodate prije ulja i octa, sol će pasti na dno i salata će biti nejednako začinjena.
Svjež kupus savršeno se slaže s jelima od mesa, a i jako je zdrav.
Njegova priprema ponekad oduzima puno vremena jer ga treba naribati i nasjeckati, a ako se presitno nasjecka, može se pretvoriti u kašu.
Ako pak se nasjecka prekrupno, neće upiti začine i nespretno ga je jesti.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
#related-news_1
#related-news_2
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare