Zlata vrijedan savjet uz koji će svako tijesto rasti kao ludo: Dodajte mu 1 tajni sastojak

Lifestyle 12. kol 202407:32 0 komentara
tijesto, priprema
Pixabay

Budete li se pridržavali ovih savjeta nikada vam se više neće dogoditi da vam tijesto padne ili se ne digne lijepo.

Tajne je u octu

Prije nego počnete mijesiti tijesto, izvadite maslac i jaja iz hladnjaka i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi, piše krstarica.

Nemojte pretjerati s količinom praška za pecivo ili kvasca jer postoji mogućnost da se tijesto previše digne i popuca.

Tijesto uvijek stavljajte u zagrijanu pećnicu jer sva tijesta s praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Kada se spoje mokri i suhi sastojci, dolazi do kemijske reakcije i tijesto se odmah počinje dizati. Pričekajte 10 do 15 minuta nakon što pećnica postigne željenu temperaturu i zatim stavite tijesto u nju.

Zlatni savjet

U svako tijesto stavite po jednu žlicu jabučnog octa. Zdrav je, tijesto se bolje diže, a prije svega daje tijestu odličan “šmek”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!