Ponekad se na zelenoj salati pojave neobične točkice, ističu se i djeluju kao da je ona pokvarena. No, nema straha, te točkice ipak nisu opasne niti je vrijeme da salata ode u smeće.
Naime, crvenkasto-smeđa tvar koja se pojavljuje na salati, često blizu korijena, je ono što većina profesionalnih kuhara naziva ‘hrđom’. To se dešava radi viška vlage tijekom procesa skladištenja – što znači da salata više neće trajati tako dugo, vrijeme je da je konzumirate.
Zelena salata s crvenim točkicama i dalje je dobra za jelo, nema potrebe da je bacite, prenosi 24sata.
Možda izgleda neprivlačno, no jednostavno odstranite taj dio i skinite više oko korijena.
Zelena salata odlična je kao samostalno jelo ili joj možete dodati jaje, avokado, šunku, sir… ili neku drugu omiljenu namirnicu.
Time od jednostavne salate dobivate ukusan, cjelovit obrok, savršen za ljetne dane – za ručak ili čak večeru.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!