
Riža je jedna od najpopularnijih namirnica diljem svijeta, a njena svestranost u pripremi jela čini je nezamjenjivom u mnogim kuhinjama.
Međutim, mnogi ljudi suočavaju se s problemom lijepljenja riže u loncu. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da vaša riža bude savršeno kuhana.
Jedan od najučinkovitijih savjeta je dodati sok od limuna u vodu prije nego što se riža počne kuhati. Samo nekoliko kapi limunovog soka u vodi pomoći će da riža ostane rahla i da se zrna ne slijepe. Osim toga, limun može riži dati ljepšu boju i poboljšati teksturu.
Ako nemate limuna, alternativa je da u vodu prije vrenja dodate malo ulja. Ovaj trik također pomaže da riža ne bude ljepljiva, a istovremeno može poboljšati njezinu teksturu.
Još jedno neodumica koju mnogi imaju oko riže odnosi se na pranje riže prije kuhanja. Je li to potrebno?
Iako pranje riže ne mora značajno utjecati na njezinu ljepljivost, preporučuje se da je operete kako biste uklonili prašinu, moguće ostatke ljuske ili druge nečistoće, prenosi Klix.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!