Rajčicu nije uvijek lako oguliti i pripremiti za termičku obradu. Ako želite brzo i jednostavno skinuti kožicu sa svježe rajčice, isprobajte ove provjerene trikove koji štede vrijeme i živce.
1. “Masaža” nožem
Tupom stranom noža prijeđite preko cijelog ploda rajčice. Ne pritiskajte previše kako se rajčica ne bi raspala.
Zarežite kožicu i povucite rukom – vidjet ćete kako se kožica lako odvaja od sočnog dijela ploda.
2. Vruća voda
Cijele plodove rajčice nakratko stavite u vruću vodu. Zarežite dio kožice i povucite – kožica će se odvojiti u nekoliko komada.
Također možete prije stavljanja rajčice u vruću vodu nožem zarezati donji dio ploda, suprotno od peteljke, tako da oblikujete križić.
Kada rajčicu stavite u vruću vodu, vrhovi zarezanih dijelova će se uviti, pa ju je potrebno samo izvaditi iz vode, povući kožicu i u četiri poteza dobit ćete oguljenu rajčicu.
3. Temperaturni šok
Dobro operite rajčicu, stavite ju u vrećicu i smjestite u zamrzivač.
Ostavite rajčicu u zamrzivaču dok se ne zaledi. Zatim ju izvadite iz vrećice, ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi i lagano povucite kožicu – skinut ćete ju bez poteškoća, piše Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!