Uz ovaj trik slanina će vam ispasti najsočnija ikad

Lifestyle 07. stu 202407:47 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Nema klasičnog britanskog doručka bez hrskave, pržene slanine, ali ni srpskog. No, koliko vam se puta dogodilo da prepečete slaninu i ona se pretvori u neukusan komad slanog mesa? Slavni kuhar Cameron Thomson ima odlično rješenje, a ključ je voda.

Slanina je brzo jutarnje rješenje, bacite ga u tavu, preokrenite nekoliko puta i to je to. Međutim, u većini slučajeva na kraju ćete dobiti hrpu prepečene slanine koja nema onakav okus kakav želite.

Na početku svog viralnog TikTok videa, Thomson navodi da je najveća pogreška koju ljudi čine kuhanje slanine na previsokoj temperaturi. A napraviti najbolju slaninu koju ste ikad probali, kako ju je nazvao Cameron, vrlo je jednostavna.

Počnite s hladnom tavom, u nju stavite komade slanine i prelijte ih vodom. Stavite temperaturu na srednje. Nakon otprilike tri minute voda će početi ključati, prenosi Krstarica.

“Slaninu želite još malo pirjati, a ako ima previše mjehurića, još malo smanjite temperaturu štednjaka. Okrenite slaninu nekoliko puta i imat ćete mekanu slaninu koja se topi u ustima bogatog okusa. Za one koji vole malo hrskaviju varijantu, neka produže pripremu za koju minutu”; objašnjava Thomson.

I pećnica je opcija

Nakon što je jedan od komentatora napisao da mu špek uvijek uspije u pećnici zagrijanoj na 350 stupnjeva, te da priprema traje petnaestak minuta, Thomson je odgovorio:

“Pećnica je dobra za velike količine slanine, ali za male porcije moj način je puno brži i dobijete bolji rezultat”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!