Jabukovača je ukusan, sladak i opor napitak koji vole mnogi.
Otvoreni pasterizirani cider od jabuke ili jabukovača u hladnjaku u prosjeku može stajati sedam do deset dana, a nepasterizirani do tri dana.
Glavni razlog za ovu razliku u roku trajanja je taj što se pasterizirani proizvod tretira kako bi se ubile sve bakterije koje bi mogle biti prisutne u piću, što produljuje njegov rok trajanja, piše FR.
Nasuprot tome, nepasterizirana jabukovača ne prolazi nikakvu obradu, što rezultira kraćim rokom valjanosti zbog rizika od razvoja bakterija. Ako želite produljiti uživanje u jabukovači, zamrznite ju u hermetički zatvorenoj posudi do 12 mjeseci i posremite u zamrzivač. Ne zaboravite ju odmrznuti u hladnjaku i uživati u njoj unutar pet dana od odmrzavanja.
Uvijek je važno zapamtiti kada ste otvorili jabukovaču. Ako niste sigurni ili ste jednostavno zaboravili, postoje vizualni znakovi koji će vam pomoći da odredite je li još uvijek sigurno natočiti čašu.
Ako ste u nedoumici, pomirišite sok. Ako tekućina ima oštar miris ili miris poput limuna ili kore banane, to može biti znak rasta bakterija. Također je vrijeme da bacite jabukovaču ako izgleda neobično mutno i tamno ili ako se pojavi gusti, sluzavi film. Konačno, budući da bi ovaj sok trebao biti sladak i ukusan, vrijeme je da se pozdravite s njim ako ima izrazito gazirano, kiselo ili kiselo okus.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!