Znate i sami, koliku glavobolju može stvarati začepljen sudoper, a pražnjenje mrežice može biti poprilično zamorno, ponajviše zbog njene veličine. Samim tim, bilo da kuhate, pa imate više otpada, ili perete poduđe koje je jako zaprljano, postoji način da to olakšate.
Bocu prerežite na pola i izbušite nožem rupice s donje strane, a u kut sudopera samo zaljepite jednu od onih kukica i na nju zakačite bocu. Sad možete lako ostatke povrća ili s posuđa stavljati unutra, a onda jednostavno istresete u kantu za smeće, piše Krstarica.
Vrh boce možete iskoristiti na dva načina. Prvi je za pranje sudova žicom. Kako se ne biste povrijedili, potrebno je da kroz sredinu žice provučete konopac, a potom ga provučete kroz otvor gornjeg dijela boce, zategnete i zatvorite čepom. Samim tim, pranje će biti daleko lakše, prije svega jer imate “ručku”, a i manje su šanse da se porežete na žicu, što, kao što znate, može biti veoma nezgodno.
Treći način je također sjajan, pogotovo kada su u pitanju vreće za zamrzivač. Vjerojatno povrće i voće koje ostavljate u hladnjak držite u vrećicama koje ste uvezali u čvor. Ako se prevarite i zavežete jače, gotovo je sigurno da ćete vrećicu morati poderati, što nije praktično, pogotovo ako vam treba samo dio sadržaja.
Umjesto toga, vrh vrećice provucite kroz gornji dio boce a potom zatvorite čepom. Voće i povrće će biti očuvano, a bit će lakše i da dozirate koliko vam treba. Nakon toga, jednostavno vratite čep i ostavite u zamrzivač. Praktično, zar ne?
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!