Iako je teško reći zbogom toplim, ljetnim danima, sigurno je da se već pripremamo za najdraže razdoblje - pripreme zimnice.
Jedan od obaveznih specijaliteta koji zacrveni police u mnogim domovima je ajvar, navodi krstarica.
No, priprema ovog tradicionalnog specijaliteta ima i jedan vrlo dosadan dio, točnije guljenje pečene paprike.
To može potrajati, ali srećom postoji puno jednostavniji način za to.
Najlonske vrećice
Naime, ako pripremate ajvar od pečene paprike, pripremite najlonsku vrećicu.
Kad su paprike spremne za skidanje s visokih temperatura, stavite ih u vrećicu i pričekajte dok se gotovo same ne ogule zbog pare koja će se stvarati kada zatvorite vrećicu.
Držite ih oko 10 minuta, što je dovoljno da kora omekša i da vam ovaj proces bude puno lakši.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!