Oglas

Ove namirnice sigurno ne držite u hladnjaku, a trebali biste

author
N1 Info
27. ruj. 2024. 07:22
1706174472-pexels-kevin-malik-9031968-1024x683.jpg
Pexels/Ilustracija | Pexels/Ilustracija

Možda postoji nekoliko namirnica koje završavaju u vašoj smočnici, a zapravo bi trebale biti u hladnjaku.

Oglas

Ljuti umak


Ljuti umak je široka kategorija.
Način skladištenja ovisi o tome od čega je napravljen i koliko brzo ga planirate potrošiti, ali ako sadrži vrhnje ili jaja, što je slučaj kod nekih domaćih ljutih umaka, mora biti u hladnjaku, piše Martha Stewart.

Kečap


Postoji mnogo rasprava o tome treba li kečap čuvati u hladnjaku nakon otvaranja.
Prema stručnjacima, malo je rizika da će kečap razviti štetne mikroorganizme zbog svoje kiselosti ako se čuva na sobnoj temperaturi, ali stručnjaci preporučuju da ga ipak držite u hladnjaku.

Senf


Ako potrošite senf unutar mjesec dana nakon otvaranja staklenke, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi. U suprotnom, spremite ga u hladnjak.

Orašasti plodovi i sjemenke


Orašasti plodovi i sjemenke imaju viši udio ulja i mogu brže užegnuti na sobnoj temperaturi

Čuvajte ih na hladnom, tamnom mjestu, poput smočnice ako ih brzo potrošite.

Inače, za očuvanje svježine stavite ih u hladnjak ili ih spremite u zamrzivač za dugotrajnije skladištenje.

Integralno brašno


Za razliku od višenamjenskog brašna, integralno i drugo brašno koje je mljeveno kamenim mlinom sadrži klicu i mekinje.

To znači da, poput orašastih plodova i maslaca od orašastih plodova, sadrže prirodna ulja koja se s vremenom mogu pokvariti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama