Ove namirnice nikad ne smijete staviti u blender

Lifestyle 11. ožu 202415:57 0 komentara
Pexels/Photo by Mikhail Nilov/Ilustracija

Jeste li ikada imali blender koji je izdržao samo nekoliko godina? Ako se nađete u situaciji da mijenjate blendere više nego što biste željeli, to bi moglo biti zato što određena hrana oštećuje oštricu i strojeve.

Većina ljudi pretpostavlja da u blender možete staviti bilo što, ali postoje drugi uređaji koji su prikladniji za određenu hranu, poput procesora hrane, uronjenih blendera i mlinaca za kavu. Kako biste osigurali da vaš blender izdrži test vremena, izbjegavajte ga koristiti s ovim stvarima.

Vruće tekućine ili hrana

Jeste li ikada vidjeli recept za juhu koji vam kaže da sve stavite u blender kako biste dobili glađu konzistenciju? Stavljanje vrlo vrućih sastojaka u blender ne samo da vam može opeći ruke, već može uništiti i vaš aparat. Potopni blender izvrstan je uređaj za izbjegavanje blendera u potpunosti, ali ako ga nemate, jednostavno stavite vruće sastojke u zdjelu dok se ne ohlade.

Zrna kave

Evo o čemu se radi: tehnički biste mogli koristiti blender kao mlinac za kavu, ali to nije mudar izbor. To je zato što će s vremenom miješanje grubih zrna kave otupiti oštrice blendera, prenosi Real Simple.

Led

Slično kao i kod zrna kave, led se ne smije stavljati u blender jer bi mogao oštetiti aparat, otupiti oštrice i led se neće pravilno zdrobiti. Ali što je s dodavanjem leda u smoothieje i kašice? Iznimka jer će ostali sastojci pomoći u razbijanju leda, samo pazite da ne preopteretite blender

Suho voće

Kad se radi o stavljanju voća u blender, uvijek je najbolje svježe ili smrznuto. Kožasta, žilava tekstura sušenog voća u kombinaciji s ljepljivom unutrašnjosti recept je za katastrofu.

Krumpir

Ovo može biti šokantno, ali stavljanje krumpira u blender je veliko ne. U roku od nekoliko minuta od miješanja pečenog krumpira, škrob i tekućina stvorit će teksturu poput gume.

Bademi (i drugi orašasti plodovi)

Cijeli orašasti plodovi mogu nepopravljivo oštetiti vaš blender. Kada radite biljna mlijeka od nule, ključno je namočiti orašaste plodove u vodi kako bi omekšali prije miješanja. Ako trebate sitno mljevene orašaste plodove poput badema ili indijskih oraščića za salate ili deserte, najbolje je da ih grubo nasjeckate nožem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!