Ovaj sastojak će omiljeni namaz odvesti na novu razinu.
Jedan sastojak može značajno poboljšati okus ajvara.
Zimska je sezona, a to znači samo jedno – susjedstvom se širi najljepši miris pečene paprike. Svaka domaćica ima svoju nadogradnju tradicionalnog recepta za ajvar, a mi vam donosimo tajni dodatak koji dokazano poboljšava okus. Riječ je o hrenu, prenosi City Magazine.
Sastojci
– 3 kilograma crvene paprike
– 300 grama hrena
– 3 decilitra ulja
– 1 decilitar alkoholnog octa
– žlica soli
Priprema ajvara
Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih staviti u veći lonac i kuhati dok smjesa ne postane gusta.
Posolite i dodajte ulje i kuhajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Dodajte hren i ocat, dobro promiješajte.
Ajvar sipati u zagrijane, sterilizirane staklenke. Nakon što ih zatvorite, pokrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar prije konzumacije treba držati na suhom mjestu najmanje 24 sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!