Tajni sastojak za savršen ajvar: Daje mu posebno pikantnu notu

Lifestyle 14. ruj 202409:34 0 komentara
Tajni sastojak za savršen ajvar: Daje mu posebno pikantnu notu
Unsplash / Ilustracija

Ovaj sastojak će omiljeni namaz odvesti na novu razinu.

Jedan sastojak može značajno poboljšati okus ajvara.

Zimska je sezona, a to znači samo jedno – susjedstvom se širi najljepši miris pečene paprike. Svaka domaćica ima svoju nadogradnju tradicionalnog recepta za ajvar, a mi vam donosimo tajni dodatak koji dokazano poboljšava okus. Riječ je o hrenu, prenosi City Magazine.

Sastojci

– 3 kilograma crvene paprike

– 300 grama hrena

– 3 decilitra ulja

– 1 decilitar alkoholnog octa

– žlica soli

Priprema ajvara

Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih staviti u veći lonac i kuhati dok smjesa ne postane gusta.

Posolite i dodajte ulje i kuhajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Dodajte hren i ocat, dobro promiješajte.

Ajvar sipati u zagrijane, sterilizirane staklenke. Nakon što ih zatvorite, pokrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar prije konzumacije treba držati na suhom mjestu najmanje 24 sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!