Savršena tjestenina od samo tri sastojka

Cooking 29. lis 202419:25 0 komentara
fettuccine alfredo, tjestenina
Pexels

Fettuccine Alfredo jedno je od najjednostavnijih jela od tjestenine jer zahtijeva malo sastojaka, a priprema se u tren oka. Ovaj recept vuče korijene uz srca Italije, iako je možda čak znatno popularnije u SAD-u.

Priča kaže da je kuhar Alfredo di Lelio osmislio ovaj umak 1914. godine, uzevši fettuccine alla burro (tjesteninu s maslacem) kao inspiraciju te je udvostručio količinu maslaca kako bi bolje nahranio svoju trudnu ženu.

Godine 1927. dvoje američkih glumaca, Mary Pickford i Douglas Fairbanks, probali su ovo jelo i bili toliko oduševljeni da su ga skuhali za svoje holivudske kolege, prenosi tportal.

Slavi ovog jela pridonijelo je i to što je di Leliov sin 1977. otvorio podružnicu očevog restorana “Carlos alla Scrofa” u njujorškom Rockefeller centru. Danas je fettuccine Alfredo neizostavno jelo u talijansko-američkim restoranima.

Ipak, ako želite uživati u punom okusu ovog jela, pripremite ga onako kako se to radi u Rimu.

Sastojci:

400 grama tjestenine (‘fettuccine’)

90 grama maslaca

90 grama parmezana

sol

papar

peršin

Priprema:

Stavite lonac posoljene vode na vatru, pričekajte da prokuha i dodajte tjesteninu. Kuhajte 2 minute manje nego što je navedeno na pakiranju.

Drugi lonac stavite na vatru i dodajte 2 žlice vode od kuhanja tjestenine. Dodajte maslac i pričekajte da se zagrije pa dodajte pola količine sira i miješajte pjenjačom dok se ne otopi.

Dodajte fettuccine i još malo vode od kuhanja te dobro promiješajte. Pospite ostatkom naribanog sira, solju, paprom i sjeckanim peršinom i poslužite prije nego se ohladi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!