Oglas

Stigla je jesen: Evo kako pripremiti savršene kestene iz pećnice

author
N1 Info
08. lis. 2022. 08:28
kesteni
Pixabay / Ilustracija | Pixabay / Ilustracija

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.

Oglas

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu, kako piše SheLovesBiscotti. Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom - lagano ga pritisnite vrhovima prstiju - trebao bi biti blago mekan.

Zagrijte pećnicu na 220°: Vruća pećnica ključna je za odvajanje kestena od kore.

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda - ne predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih isperite pod vodom.

Stavite kestene u lonac s hladnom vodom. Čim voda počne kipjeti, izvadite kestene šupljikavom žlicom i stavite u plitku posudu za pečenje. Ovo brzo kuhanje stvorit će savršeno okruženje za stvaranje pare nakon što dođu do vruće pećnice.

Stavite kestene ravnom stranom prema dolje, prerezanom stranom prema gore u posudu za pečenje. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta, no, ovo vrijeme može varirati ovisno o veličini vaših kestena.

Nakon što dobijete savršeno pečene kestene, izvadite ih iz pećnice i zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu. Ostavite zamotane kestene da odstoje u ručniku oko 10-15 minuta.

Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i juhe, piše Večernji list.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama