Stigla je jesen: Evo kako pripremiti savršene kestene iz pećnice

Lifestyle 08. lis 202208:28 0 komentara
kesteni
Pixabay / Ilustracija

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu, kako piše SheLovesBiscotti. Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom – lagano ga pritisnite vrhovima prstiju – trebao bi biti blago mekan.

Zagrijte pećnicu na 220°: Vruća pećnica ključna je za odvajanje kestena od kore.

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda – ne predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih isperite pod vodom.

Stavite kestene u lonac s hladnom vodom. Čim voda počne kipjeti, izvadite kestene šupljikavom žlicom i stavite u plitku posudu za pečenje. Ovo brzo kuhanje stvorit će savršeno okruženje za stvaranje pare nakon što dođu do vruće pećnice.

Stavite kestene ravnom stranom prema dolje, prerezanom stranom prema gore u posudu za pečenje. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta, no, ovo vrijeme može varirati ovisno o veličini vaših kestena.

Nakon što dobijete savršeno pečene kestene, izvadite ih iz pećnice i zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu. Ostavite zamotane kestene da odstoje u ručniku oko 10-15 minuta.

Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i juhe, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!