Bacanje hrane je danas veliki problem, ali pomoću ovog korisnog trika možete ga svesti na minimum. Sve što vam treba imate kod kuće, a ovih zdravih namirnica će vam duže ostati svježe i ukusno.
Shvaćajući da su se vaši dragocjeni proizvodi pokvarili prije nego što ste ih imali priliku iskoristiti je prilično frustrirajuće. Srećom, ako imate nekoliko staklenki koje bespotrebno stoje u ostavi (ili bilo koju veliku staklenu posudu) i malo vode, ovim super jednostavnim trikom možete odgoditi kvarenje.
5 vrsti povrća koje će znatno duže ostati svježe u vašem hladnjaku uz pomoć malo vode:
1. Celer
Bez obzira radite li sok od celera ili ga umačete u humus, celer je izvrstan lagani zalogaj koji vam treba biti pri ruci. Nažalost, prilično brzo postane mekan i mlitav.
Da se to ne dogodi, treba odrezati samo dno peteljki i prerezane krajeve stavite u čašu s nekoliko centimetara vode. kako bi što duže ostao svjež i hrskav svakih par dana promijenite vodu.
2. Šparoge
Šparoge također imaju jako kratki rok trajanja, prenose 24sata. Ali ako odrežete drvenaste krajeve, izlažući unutarnju peteljku, šparoge mogu upiti vodu zadržavajući je dulje svježom. Prerezane krajeve stavite u čašu s malo vode, a opet, pazite da povremeno mijenjate vodu.
3. Mladi luk i poriluk
Volite svježi mladi luk i poriluk, ali mrzite kako brzo propadnu? I oni će trajati puno duže ako ih pohranite u vodu, a ne da ih samo ostavite u hladnjaku.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!