Jeste li znali da postoji trik uz koji ćete još brže i lakše odvojiti žumanjke od bjelanjaka?
Vjerojatno i sami nekada pripremate jaja za doručak, meko kuhana ili poširana. Jaja se smatraju zdravom hranom jer sadrže visokokvalitetne proteine koji su ključni za rast, obnovu i održavanje tkiva u tijelu. Također sadrže mnoge važne hranjive tvari, uključujući lutein, koji pomaže u zaštiti očiju od makularne degeneracije povezane sa starenjem.
Ujedno, žumanjak jajeta sadrži i puno kolesterola, što može predstavljati problem osobama s visokim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, pa ga mnogi vole izbjegavati. Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka nije težak zadatak, ali ovaj jednostavan trik će ga dodatno olakšati.
Koliko je ovaj trik jednostavan i učinkovit, iznenadio je i korisnika TikToka, koji je s oduševljenjem odlučio podijeliti trik s ostalim korisnicima spomenute društvene mreže. Njegov video ubrzo je postao viralan, skupivši preko 38 milijuna pregleda i tisuće komentara oduševljenih pratitelja.
Želite li i sami isprobati trik, prvo prstima protrljajte oguljeni češnjak, a zatim jednostavno prstima odignite žumanjak od bjelanjka. To je sve, jedino kod spuštanja i odlaganja žumanjka dodatan oprez neće biti suvišan.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!