Oglas

MEKANO I SOČNO

Uz ovaj sastojak mljeveno meso vam nikad neće biti žilavo i suho

author
N1 Info
18. lip. 2025. 22:52
Pexels_meso, mljeveno meso, govedina
Pexels

Mljeveno meso je svestran sastojak koji se može koristiti u pripremi brojnih ukusnih jela poput hamburgera, umaka bolonjez ili bureka. No, ako se ne pripremi na pravilan način, lako može postati žilavo i suho.

Oglas

Kako navode kulinarski stručnjaci s portala Chowhound, postoji jedan neočekivani sastojak koji će pomoći da mljeveno meso ostane mekano i sočno tijekom kuhanja – soda bikarbona.

Zašto soda bikarbona?

Soda bikarbona pomaže mesu da zadrži vlagu i okus te sprječava da se isuši tijekom pripreme. Iako se možda čini kao neobičan trik, ovaj sastojak zapravo povećava pH vrijednost mesa, što onemogućava proteinima da se povežu na način koji bi inače istisnuo vlagu, piše klix.ba.

Kako se koristi?

Pomiješajte otprilike pola žličice sode bikarbone po kilogramu mljevenog mesa s malom količinom vode. Smjesu dobro promiješajte s mesom i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta prije nego što meso stavite na vruću tavu.

Rezultat? Mljeveno meso koje je mekše, sočnije i punije okusa, bez potrebe za dodavanjem previše masnoće ili kompliciranih začina.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama