Snižava visok šećer i jača imunitet: Mnogi ovo bacaju, a to je velika greška

Lifestyle 05. ruj 202421:16 0 komentara
povrće, luk, češnjak, rajčica, ljubičasti luk, crveni luk
Pixabay/ilustracija

Luk je neizostavan dio naše kulinarske tradicije, a tako je i u većini europskih zemalja. Luk se jedan od ključnih sastojaka u salatama, a koriste se i kao začin. Njegova svojstva su povoljna po ljudsko zdravlje i odavno su poznata.

Ono kod čega mnogi griješe kada je riječ o konzumiranju luka jest čišćenje, odnosno bavanje ljuske ili kore luka, koja je bogata brojnim hranjivim tvarima.

Ljuska luka je bogata antioksidansima i brojnim drugim zdravim tvarima. Možete je koristiti i u pripremi variva ili juha i to tako da samo tijekom kuhanja ubacite jednu ili dvije glavice u lonac.

Luk se pokazao učinkovitim u snižavanju visokog šećera u krvi, a također je primijećeno da zaustavljanje krvarenje iz nosa i jača imunitet zahvaljujući vitaminu C.

Istraživanja su pokazala da luk sprječava i kontrolira formiranje polipa, da se bori protiv virusa, liječi psorijazu i zaustavlja pojavu herpesa, piše krstarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!