Većina ljudi mlijeko drži u vratima hladnjaka, no kako piše Metro, stručnjak je otkrio zašto ga se nikada ne bi tamo trebalo držati.
“Odjeljci na vratima su topliji od ostatka hladnjaka”, kaže Chris Beasley iz Smart Covera i savjetuje da mlijeko radije držite na polici.
Uz to, dodaje, umaci i začini imaju puno duži rok trajanja od mlijeka i pa su prikladniji za pohranjivanje u vratima.
“Začini i umaci obično imaju dugi rok trajanja i ne trebaju jako niske temperature pa će dugo trajati i u vratima ili na gornjoj polici”, objašnjava on.
Uz ove savjete stručnjak naglašava da se hladnjaci ne bi trebali previše puniti jer prepuni hrane mogu spriječiti pravilno kruženje zraka; što znači da neki proizvodi neće dobiti hladan zrak koji im je potreban, prenosi Večernji list.
“Slaganje namirnica jednu na drugu spriječiti će kruženje zraka između njih pa će hladnjak morati više raditi, a hrana će se brže kvariti”, zaključio je.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!