Češnjak je namirnica koja našem tijelu donosi mnoge dobrobiti: njegova antioksidativna, antifungalna i antibakterijska svojstva dobro su poznata od davnina.
Osim toga, konzumacija češnjaka pomaže u snižavanju krvnog tlaka i poboljšava zdravlje srca. Međutim, nažalost, konzumacija ove namirnice povezana je s problemima zadaha iz usta koji mogu stvoriti situacije nelagode ili neugodnosti, a sve je to zbog prisutnosti nekih tvari koje se tijekom probavnih procesa apsorbiraju u krvotok i transportiraju do pluća, piše Novi list.
Zato pranje zubi nakon konzumacije češnjaka nije tako korisno za uklanjanje lošeg zadaha kao žvakaća guma ili menta: problem nije u ustima, već u probavnom sustavu.
Što onda učiniti? Na svom Instagram profilu dr. Megan Rossi podijelila je učinkovit i prirodan trik za neutraliziranje lošeg zadaha koji nastaje konzumacijom češnjaka.
Da biste riješili problem, samo pojedite jabuku u istom obroku.
“Pokazalo se da biljne kemikalije (uključujući kvercetin) u jabuci stupaju u interakciju sa spojevima sumpora u češnjaku, neutralizirajući taj poseban miris”, objašnjava dr. Rossi u svojoj objavi.
Ali nije samo jabuka ta koja ima tu “moć” nad češnjakom.
Evo popisa namirnica koje se mogu dodati u jela bogata češnjakom kako bi se neutralizirao miris te namirnice (radi se o povrću koje se mora jesti isključivo sirovo da bi bilo učinkovito):
– zelena salata
– peršin
– metvica
– špinat
Ukratko, namjeravate li konzumirati jela sa češnjakom ili ih pripremiti za goste, ne zaboravite na stol staviti lijepu košaricu jabuka ili u jelo dodati malo špinata ili peršinova lista kako biste spriječili neugodan zadah.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!