Spremanje tvrdo kuhanih jaja može djelovati kao najjednostavnija stvar na svijetu, ali istovremeno može biti i jedna od najnezgodnijih. (Ne postoje bez razloga brojni trikovi za savršeno tvrdo kuhano jaje.)
Postizanje idealne konzistencije – čvrstog, ali ne previše gumenog bjelanca i kremastog žumanjca – često zahtjeva mnogo pokušaja, a ponekad i malo sreće.
Međutim, znanstvenici vjeruju da su konačno otkrili najbolji način da skuhate savršeno tvrdo kuhano jaje. Njihova metoda obećava savršenu teksturu i lakše guljenje ljuske.
Kako znanost predlaže da kuhate jaja
Prema istraživanju objavljenom u časopisu Communications Engineering, najefikasniji način kuhnja jaja naziva se periodično kuhanje. Ova tehnika podrazumijeva naizmjenično prebacivanje jaja između ključale i tople vode tijekom kuhanja.
Potopiti ih u ključalu vodu na dvije minute,
Zatim ih prebaciti u vodu temperature 30°C na još dvije minute,
Ovaj proces ponavljati točno 32 minute.
Vrijedi li isprobati ovu metodu?
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas