Liječnica i gastroenterolog Vladislava Bulat otkrila je koliko je štetno jesti koštice voća, naročito sada u sezoni trešanja.
Sezona je različitog voća, pogotovo trešanja koje većina nas toliko obožava jesti. Uživamo u njima, a mnogi od nas gutaju cijele plodove zajedno s košticama. Koliko je opasno jesti koštice iz voća? Na ovo pitanje u emisiji “Kec na 11” na K1 televiziji odgovor je dala gastroenterologinja Vladislava Bulat.
“Nećete završiti u bolnici ukoliko vam se omakne neka koštica, međutim ljudi koji već imaju probleme s probavom i debelim crijevom, trebaju pripaziti”, objasnila je.
“Kod osoba koje imaju slabe mišiće debelog crijeva, ovo može dovesti do problema. Istanjeni mišići crijeva imaju određena proširenja, odnosno džepove u koje vrlo lako može upasti koštica, zaglavi se ondje i dovede do upale”, objasnila je doktorica i dodala da svi ostali sa zdravim želucem i crijevima ne trebaju paničariti, piše City Magazine.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare